Limonlu Kurabiye Tarifi
MALZEMELER
  • 3 adet yumurta 
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 250 gr. margarin (oda sıcaklığında Hüner veya teremyağ)
  • 1 paket vanilya
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat (silme)
  • Alabildiği kadar un (yaklaşık 4 - 4,5 su bardağı un)
  • Üzeri için 3-4 yemek kaşığı toz şeker


YAPILIŞI
  • Margarin ile pudra şekerini iyice karıştırın. Beyazlaşsın.
  • 2 adet yumurta sarısını ve 1 adet bütün yumurtayı ekleyin.
  • Vanilya, limon kabuğu rendesi, kabartma tozu ve karbonatı (karbonatın üzerine 2 damla limon sıkın, köpüklensin) ekleyin, iyice karıştırın.
  • Unu ekleyin ve yumuşak, ele yapışmayan (yani kulak memesi kıvamına gelinceye kadar un ekleyin ve karıştırın) bir hamur yapın.
  • İri toplar halinde getirin. Önce yumurta akına sonra toz şekere batırın. 
  • Yağlanmış fırın tepsisine dizin. 
  • 190 C'de 20- 25 dk. pişirin.
** Bu ölçüden 17-18 adet kurabiye yapabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top