Limonlu Kurabiye Tarifi
MALZEMELER
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 250 gr. margarin (oda sıcaklığında Hüner veya teremyağ)
- 1 paket vanilya
- 1 limon kabuğu rendesi
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 çay kaşığı karbonat (silme)
- Alabildiği kadar un (yaklaşık 4 - 4,5 su bardağı un)
- Üzeri için 3-4 yemek kaşığı toz şeker
YAPILIŞI
- Margarin ile pudra şekerini iyice karıştırın. Beyazlaşsın.
- 2 adet yumurta sarısını ve 1 adet bütün yumurtayı ekleyin.
- Vanilya, limon kabuğu rendesi, kabartma tozu ve karbonatı (karbonatın üzerine 2 damla limon sıkın, köpüklensin) ekleyin, iyice karıştırın.
- Unu ekleyin ve yumuşak, ele yapışmayan (yani kulak memesi kıvamına gelinceye kadar un ekleyin ve karıştırın) bir hamur yapın.
- İri toplar halinde getirin. Önce yumurta akına sonra toz şekere batırın.
- Yağlanmış fırın tepsisine dizin.
- 190 C'de 20- 25 dk. pişirin.
0 yorum:
Yorum Gönder
Kodu görmek için tıklayınız!
Eklemek için koddan önce en az bir boşluk bırakmalısınız.