İrmik Helvası Tarifi (Videolu)


Malzemeler:

  •  2 su bardağı süt
  •  1,5 su bardağı su
  •  1 su bardağı şeker
  •  1 küçük kap bal
  •  2 su bardağı irmik
  •  Bir avuç Fıstık veya ceviz veya kuru üzüm
  •  125 gr tereyağı
  • isteğe bağlı 1 paket vanilya ve hindistan cevizi
Yapılışı:
Birinci tenceremize süt, su, vanilya ve hindistan cevizi koyup kaynatıyoruz.
Birinci tenceredekiler kaynarken, ikinci tenceremize tereyağı koyup eritiyoruz. Ardından bal, irmik, fıstık (veya ceviz) ve kuru üzümü atıp kavuruyoruz.
İkinci tenceremizdeki irmiğin rengi dönünce sulu sütü ekliyoruz (birinci tencereyi) ve hemen ardından şekeri ekliyoruz. Suyun çekince ocağı kapatıp 20 dakika demlendiriyoruz.

Afiyet olsun.

İrmik Helvası nasıl yapılır videosu:


0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top