Malzemeler
Kreması:
· Tavukgöğsü ya da beyaz puding
· Tavukgöğsü ya da beyaz puding
Kek için:
· 1 bağ ıspanak, yaprağı yıka, haşla robotta çek
· 1 sb şeker (ıspanakla şekeri robotta çekebilirsin)
· 4 yumurta
· 1 sb sıvıyağ
· 1 sb süt
· Kabartma tozu
· Vanilya
· Aldığı kadar un
· 1 bağ ıspanak, yaprağı yıka, haşla robotta çek
· 1 sb şeker (ıspanakla şekeri robotta çekebilirsin)
· 4 yumurta
· 1 sb sıvıyağ
· 1 sb süt
· Kabartma tozu
· Vanilya
· Aldığı kadar un
Yapılışı
· Ispanak yapraklarını yıkayarak haşlıyoruz. Haşlanmış yaprakları robotta çekiyoruz.
· Şeker ve yumurtayı blender yardımıyla beyaz köpük kıvamına kadar (3-5 dk) çırpıyoruz.
· Sıvıyağı ve sütü de ekleyip karıştırıyoruz.
· Kabarma tozu, vanilya, ıspanak ve aldığı kadar unu ekleyerek karıştırıyoruz.
· 200 derecelik fırında pişmeye bırakıyoruz.
· Kek ılıdıktan sonra üzerine tercihe göre tavukgöğsü veya beyaz puding ile süsleyip dolapta soğumaya bırakıyoruz.
· Ispanak yapraklarını yıkayarak haşlıyoruz. Haşlanmış yaprakları robotta çekiyoruz.
· Şeker ve yumurtayı blender yardımıyla beyaz köpük kıvamına kadar (3-5 dk) çırpıyoruz.
· Sıvıyağı ve sütü de ekleyip karıştırıyoruz.
· Kabarma tozu, vanilya, ıspanak ve aldığı kadar unu ekleyerek karıştırıyoruz.
· 200 derecelik fırında pişmeye bırakıyoruz.
· Kek ılıdıktan sonra üzerine tercihe göre tavukgöğsü veya beyaz puding ile süsleyip dolapta soğumaya bırakıyoruz.
Afiyet olsun J
0 yorum:
Yorum Gönder
Kodu görmek için tıklayınız!
Eklemek için koddan önce en az bir boşluk bırakmalısınız.